Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement AdvertisementAdvertisement AdvertisementAdvertisement AdvertisementAdvertisement AdvertisementAdvertisement AdvertisementAdvertisement AdvertisementAdvertisement AdvertisementAdvertisement AdvertisementAdvertisement
Wiadomości

Ile można wypić i, ile czasu musi minąć od spożycia, żeby bezpiecznie prowadzić samochód?

Najtłustszy rosół, kefir i jajecznica może i pomogą uporać się z kacem, ale nie sprawią, że z organizmu wyparuje pity dzień wcześniej alkohol. – Uważa się, że alkohol metabolizuje się ze stałą prędkością ok. 0.2 promila na godzinę – mówi dr Eryk Matuszkiewicz, specjalista toksykologii klinicznej i chorób wewnętrznych. Kiedy zatem bezpiecznie wsiąść za kierownicę po spożyciu alkoholu?
źródło: https://www.auto-swiat.pl/porady/alkohol-i-samochod-po-jakim-czasie-od-picia-mozna-wsiasc-za-kolko/8jk5yv7

Pokaż więcej

Podobne artykuły